​Perfect voor het weideseizoen; de Natural Balance

Donderdag 01 augustus 2024
Nu het weideseizoen in volle gang is en steeds meer paarden (een langere tijd) buiten staan, krijgen we steeds meer vragen binnen over het ideale krachtvoer in deze periode. Met name voor de paarden die recreatief gereden worden.

Ons advies is in veel gevallen om de Natural Balance te gaan voeren. De zeer rijk gevitamineerde én gezonde muesli is ideaal voor paarden die veel in de wei staan. De muesli bevat voornamelijk lange termijn energie en er is geen suiker toegevoegd aan dit product. Zelfs als de training op een lager pitje wordt gezet tijdens warme perioden kun je de Natural Balance (in aangepaste hoeveelheid) probleemloos blijven voeren. Het paard krijgt niet te veel energie binnen maar wel alle nodige voedingsstoffen om gezond en fit te blijven. Groot voordeel van deze muesli is dat wij er een veilig aandeel knoflook aan toegevoegd hebben. In deze hoeveelheid kan knoflook een bloedzuiverende werking hebben en heeft het een positief effect op de gezondheid van het paard. Als extra voordeel geeft knoflook een ‘aparte’ geur af. Dit maakt het paard minder aantrekkelijk voor vliegen en ongedierte. Een zeer gewenst effect voor paarden die in de wei staan.    
Doordat de Natural Balance samengesteld is uit diverse granen, waarvan een groot aandeel spelt is, levert het wel de nodige energie aan paarden tijdens (langdurige) inspanning. Train je dressuurmatig, lekker in het bos of maak je graag een sprongetje, de Natural Balance ondersteunt jouw paard met een fijne rustig vrijkomende energie.

Staat jouw training op een lager pitje in de zomer en heeft jouw paard voldoende ruwvoer ter beschikking dan mag het aandeel krachtvoer iets gereduceerd worden. Met de rijke Natural Balance bouwt een paard niet snel tekorten op! Geef eventueel na inspanning een klein beetje extra krachtvoer om reserves weer terug aan te vullen en het paard dus wat extra’s te geven om goed te herstellen van de inspanning.

Nieuwsgierig geworden? Klik HIER op de link naar de productsheet van de Natural Balance.